Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Hoogwaardige isolatie van Pijlers

Duurzaam isoleren doe je met hoogwaardig isolatiemateriaal van Pijlers. Hoe beter een woning is geïsoleerd, hoe meer geld er in de portemonnee blijft bij de huiseigenaar en hoe beter dit is voor het milieu.

Hoogwaardige isolatiefolie

Of het nou gaat om dakisolatie, muurisolatie of vloerisolatie; op de hoogwaardige isolatiefolies van Pijlers kun je bouwen. 

Damp-open en dampdichte isolatiefolies voor iedere klus

Met een uitgebreid assortiment damp-open en dampdichte ATI-folies hebben we voor elke klus de beste isolatiefolie. Onze isolatiefolies zijn dun en effectief. Ook perfect voor renovatie en na-isolatieprojecten. En misschien wel het meest belangrijke, eenvoudig te verwerken!

Dampdichte ATI-isolatiefolies

Behaal eenvoudig een hoge isolatiewaarde met de isolatiefolie van Pijlers

ATI isolatiefolies zijn makkelijk om mee te werken. Met een jarenlange achtergrond in de bouwbranche weten wij als geen ander waar een goed product aan moet voldoen. Ons uitgebreide aanbod aan isolatieproducten zorgt ervoor dat je altijd een goede isolatiewaarde behaalt bij een beperkte dikte. Daarnaast hebben al onze producten de benodigde certificering en zijn ze makkelijk te verwerken. 

Isolatiefolie van Pijlers is: 

 • makkelijk om mee te werken; 
 • licht in gewicht; 
 • eenvoudig aan te brengen; 
 • ideaal voor het isoleren bij renovatieprojecten. 

Ben je benieuwd welke isolatiefolie het beste geschikt is voor jouw klus? Er is keuze uit meerdere, dunne isolatiefolies. Geschikt voor dak-, muur- en vloerisolatie.

Laat je adviseren door ons!

Ben je benieuwd welke isolatiefolie het beste geschikt is voor jouw klus? Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Wat is een goede isolatiewaarde bij renovatie en na-isolatie?

Renovatie en na-isolatie van oude woningen, en ook het na-isoleren van bestaande bouw zorgen voor een behoorlijke energiebesparing. Door het na-isoleren van de spouwmuur isoleer je de spouwmuur opnieuw of beter (bijvoorbeeld bij oud isolatiemateriaal wat is gaan verzakken) en verbeter je de isolatiewaarde. Isolatie houdt de warmte zolang mogelijk in huis, en dat draagt bij aan een mooie besparing op de energierekening.  

Maar, waar let je op bij het isoleren? Wat is bijvoorbeeld een goede isolatiewaarde? Ieder type isolatiemateriaal heeft een eigen isolatiewaarde – meestal uitgedrukt in thermische weerstand, oftewel Rd-waarde (Resistance declared). Hoe hoger deze Rd-waarde is, hoe beter het materiaal isoleert.  

Om een huis energiezuinig te maken én om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie geldt een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Deze waarde geeft de warmteweerstand, oftewel het isolerend vermogen van het isolatiemateriaal aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt bewaard. 

Verwar deze Rd-waarde niet met Rc-waarde, wat staat voor het isolerend vermogen van de gehele constructie.  

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Nog dunner door middel van nanotechnologie 

Nanotechnologie horen we je denken? Deze techniek maakt het mogelijk om op zeer kleine schaal producten te ontwikkelen, zodat het materiaal nog minder ruimte in beslag neemt en je ook beter kunt isoleren op moeilijk bereikbare oppervlakken en plaatsen waarbij dikkere isolatie niet gewenst is.  

Daarvoor is de isolatiemat Evergel aerogelmat ontwikkeld. Je gebruikt deze thermische isolatiemat bij het isoleren van binnen- en buitenmuren, cementdekvloeren of leidingen. Ook voor het oplossen van koudebruggen (zoals het isoleren van dagkanten) is dit de oplossing. Je komt hiermee makkelijker bij plekken waar je moeilijk bij kunt. Een ander groot voordeel van de zeer geringe dikte van het materiaal is dat je Evergel gemakkelijk in de juiste vorm snijdt. Nog makkelijker te gebruiken dus! 

“Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.

Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Wij richten onze pijlen niet alleen op de bouwsector, maar op elke industrie waar isolatie nodig is. We geven advies op maat voor het werken met ons isolatiemateriaal en informeren je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving (die steeds strenger aan het worden is). Zo investeren we allemaal in goed én gecertificeerd isoleren, en bouwen we samen aan een duurzame toekomst.  

Bekijk onze projecten

Rond isoleren in monumentale torenvilla
Hoogwaardige isolatiefolie
Antieke woonboerderij geisoleerd met hoogwaardige isolatiefolie

Van niets naar 3,5RC

“Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.
Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Karakteristieke villa duurzamer dankzij damp-open isolatiefolie

Het was de wens van de klant om energiezuiniger te wonen. Dankzij ATI Pro Bardage folie is de villa nu goed geïsoleerd. Ze ontvingen daardoor ISDE-subsidie. Een dubbele besparing.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Authentieke woonboerderij in een nieuw jasje

Een prachtige authentieke woonboerderij die nu in een nieuwe jas zit.
Jeroen Braad, accountmanager Pijlers

Zon, zee en strand in Zeeland

Vanwege de specifieke vraag hebben we de ATI Pro Excellence versneld op de markt gebracht.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Contact

Snel antwoord op jouw vraag:

Algemeen
Technisch
Productpagina
Veel­gestelde vragen
Bestellen
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Voor welke toepassingen kan ik isolatiefolie gebruiken? 
Isolatiefolie is geschikt voor ieder project waarbij isolatie wenselijk is. En, of dit nu aan de buitenzijde of de binnenzijde is, voor iedere toepassing hebben wij een geschikte isolatiefolie. 
 • Buitenzijde: dak en gevel. 
 • Binnenzijde: dak, wand en vloer. 
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Krijg ik subsidie voor mijn project?
Om een huis energiezuinig te maken én om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie geldt een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Meerdere van onze isolatiefolies zijn hiervoor goedgekeurd.
Hoe vraag ik subsidie aan?
Het aanvragen van een ISDE-subsidie verloopt via het RVO. Op deze website staat stap voor stap hoe je de aanvraag start, doorloopt en afrond.
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Welke tape kan ik het beste gebruiken?
Dat is afhankelijk van het type folie dat je gaat gebruiken bij je klus. Op onze website staat bij iedere isolatiefolie een advies voor de beste tape.  
Hoe kan ik de producten het beste verwerken?
Per isolatiefolie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden, daarom is er voor iedere folie een verwerkingsinstructie gemaakt met uitleg, stap voor stap. Als je na het lezen van deze werkwijzers nog vragen hebt, dan staan wij je graag te woord. 
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Wat is de levertijd?
Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Wij leveren op elk gewenst adres.  
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Bij Pijlers werken wij met geselecteerde verkooppunten. Door eenvoudig de postcode of plaats in te voeren zie je direct welk voorkooppunt het dichtst bij je in de buurt is.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.