Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties
Hoogwaardige isolatiefolie Hoogwaardige isolatiefolie

Karakteristieke villa duurzamer dankzij damp-open isolatiefolie

Goed geïsoleerd, en daardoor energiezuiniger wonen was het doel van de nieuwe eigenaren van een karakteristieke jaren 80-villa.

In het najaar van 2022 kocht een jong gezin een jaren 80-villa in Zaltbommel. Ruim een jaar hebben ze uitgetrokken voor de verbouwing van deze karakteristieke woning. Afgelopen zomer is het dak geïsoleerd met damp-open ATI Pro Bardage isolatiefolie. Een energiebesparende zet waardoor ze er met de kerst warmpjes bijzitten.

Het was de wens van de klant om energiezuiniger te wonen. Dankzij ATI Pro Bardage folie is de villa nu goed geïsoleerd. Ze ontvingen daardoor ISDE-subsidie. Een dubbele besparing.

Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

ATI Pro Bardage damp-open

De villa is begin jaren 80 door de toenmalige eigenaren in eigen beheer gebouwd en heeft vanwege de materiaalkeuze een lichtgewicht constructie. Daardoor is er nu tijdens de verbouwing specifiek gekozen voor een dunne isolatiefolie. In totaal is er 400 m2 damp-open isolatiefolie ATI Pro Bardage gebruikt om het gehele dak te isoleren.

Volledige dakisolatie binnen twee dagen

Met een team van drie vakmensen is het dak binnen twee dagen volledig geïsoleerd. Eén persoon heeft de rollen naar het dak getild, terwijl de andere twee specialisten de folie hebben uitgerold en met stevige nieten op het dak hebben vastgemaakt. De isolatieklus is netjes afgerond met de zwarte ATI tape.

Een kleine uitdaging tijdens de klus waren de rondingen van de twee dakkapellen. Met isolatieplaten bijvoorbeeld is dit lastig te isoleren, maar met de folie buig je de isolatie precies passend.

Dubbele besparing

Door het dak te isoleren is de isolatiewaarde omhoog gegaan naar een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Door deze energiebesparende maatregel te nemen was het mogelijk om ISDE-subsidie aan te vragen. Door de toezegging van de subsidie is dit een fijne extra besparing voor de huiseigenaren.

Direct verschil

Meteen na het aanbrengen van de isolatiefolie (in de zomer) was te merken dat de warmte veel langer buiten bleef. Waar je eerst een warme luchtstroom door het dak voelde komen, duurde het nu zeker een dag voordat het enigszins warmer werd.

Lees de laatste ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de belangrijkste updates en ontwikkelingen.

Ja, stuur mij het gratis kennismakingspakket.

Vul hieronder je gegevens in. We verzenden het pakket binnen twee werkdagen.

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.