Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Dun isolatiemateriaal van Pijlers

Isolatie kan al snel veel plek in beslag nemen. Daarom bieden we bij pijlers dun isolatiemateriaal aan in de vorm van isolatiefolie. Isolatiefolie is een efficiënte manier om met minimale ruimte tóch een hoge isolatiewaarde te behalen!

zzp'er aan het werk met dun isolatiemateriaal van Pijlers

De keuze van het goede isolatiemateriaal is belangrijk voor de efficiëntie en duurzaamheid van jouw bouwproject. Als ZZP’er of aannemer weet je hoe belangrijk het is om hoogwaardig isolatiemateriaal te gebruiken, zonder te veel budget hieraan kwijt te zijn. Bij Pijlers begrijpen we dat en bieden we isolatiematerialen die aan jouw eisen voldoen.

Waarom kiezen voor dun isolatiemateriaal?

Dun isolatiemateriaal bestaat uit compacte en kwalitatieve lagen isolatie die samen zorgen voor een maximale isolatiewaarde. Deze materialen zoals vlaswol en reflecterende lagen zorgen ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en de ruimte in de zomer koel blijft door de reflectie.

De isolatiefolies van Pijlers zijn ideaal voor projecten waar beperkte ruimte is voor isolatie, maar hoge thermische weerstand een eis is. Het voordeel van de folies is dat deze licht zijn van gewicht, wat zorgt voor een snelle installatie. Dit bespaart jou weer tijd!

Voor welk project zoek je dun isolatiemateriaal?

Dakisolatie

Dakisolatie is dé oplossing om warmteverlies in een woning te verminderen. Ongeveer 25 tot 30% van de warmte ontsnapt namelijk via het dak. Isoleer aan de binnen- of buitenzijde van het dak en behoud niet alleen warmte in de winter, maar ook verkoeling in de zomer met een goede dampdichte of damp-open isolatiefolie. Ook geschikt voor rieten daken.

Gevelisolatie

Bereik een hoge isolatiewaarde met ruimtebesparende isolatiefolie voor gevel en wand. Gevelisolatie is een van de makkelijkste en snelste manier om koudebruggen en valse tocht weg te werken. Daarnaast heb je minder kans op schimmelvorming wanneer de buitenmuur goed geïsoleerd is.

Vloerisolatie

Bespaar eenvoudig tot 30% op de energiekosten en ervaar direct een hoger wooncomfort door de kruipruimte te isoleren. Vloerisolatie met behulp van isolatiefolie is een effectieve manier om warmteverlies in een woning te verminderen.

De voordelen van dun isolatiemateriaal voor ZZP’ers en aannemers

Het gebruik van dun isolatiemateriaal heeft niet alleen voordelen voor jouw opdrachtgever, maar ook voor jou als uitvoerder. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

 • De dunne isolatiefolie bezet weinig ruimte, waardoor het fijn werkt in stedelijke omgevingen.
 • Bij minimale ruimte voor isolatie zijn onze folies uiterst geschikt. Met name bij renovaties kan het veel problemen oplossen.
 • De folies hebben minimaal invloed op het aanzicht van een gebouw omdat het zo weinig ruimte nodig heeft, ideaal voor monumentale projecten!
 • In verband met kostenbesparing wordt ook vaak gekozen voor dunne isolatiefolie. Soms hoef je door het materiaal namelijk minder lood rondom schoorstenen, dakkapellen en goten aan te passen.
 • De folies kun je ontzettend snel installeren met de duidelijke verwerkersvoorschriften, waardoor je sneller door kunt naar je volgende project!

Ben je benieuwd welke isolatiefolie het beste geschikt is voor jouw klus? Neem dan contact met ons op.

Laat je adviseren door ons!

Ben je benieuwd welke isolatiefolie het beste geschikt is voor jouw klus? Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Waarom kiezen voor de isolatiematerialen van Pijlers?

Bij ons maakt kennis het verschil! Wij zetten ons in voor kwalitatieve bouwmaterialen en constante innovatie in de bouwbranche. Onze producten voldoen aan alle normen en dat wordt erkend met alle kwaliteitscertificeringen. Met onze jarenlange ervaring binnen de bouwbranche kunnen wij je adviseren en ondersteuning bieden die je nodig hebt.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Waar kun je ons dun isolatiemateriaal vinden?

De isolatieproducten van Pijlers kun je in verschillende bouwhandels vinden. Heeft jouw vaste bouwhandel nog geen producten van Pijlers? Dan kunnen zij zich op onderstaande pagina ook aanmelden als verkooppunt.

Voor directe vragen of ondersteuning kun je ons altijd bellen. Ons team staat voor je klaar!

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Wij richten onze pijlen niet alleen op de bouwsector, maar op elke industrie waar isolatie nodig is. We bieden advies op maat voor het werken met ons isolatiemateriaal en informeren je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving (die steeds strenger aan het worden is). Zo investeren we allemaal in goed én gecertificeerd isoleren, en bouwen we samen aan een duurzame toekomst.  

Bekijk onze projecten

Rond isoleren in monumentale torenvilla
Hoogwaardige isolatiefolie
Antieke woonboerderij geisoleerd met hoogwaardige isolatiefolie

Van niets naar 3,5RC

“Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.
Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Karakteristieke villa duurzamer dankzij damp-open isolatiefolie

Het was de wens van de klant om energiezuiniger te wonen. Dankzij ATI Pro Bardage folie is de villa nu goed geïsoleerd. Ze ontvingen daardoor ISDE-subsidie. Een dubbele besparing.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Authentieke woonboerderij in een nieuw jasje

Een prachtige authentieke woonboerderij die nu in een nieuwe jas zit.
Jeroen Braad, accountmanager Pijlers

Zon, zee en strand in Zeeland

Vanwege de specifieke vraag hebben we de ATI Pro Excellence versneld op de markt gebracht.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Contact

Snel antwoord op jouw vraag:

Algemeen
Technisch
Productpagina
Veel­gestelde vragen
Bestellen
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Voor welke toepassingen kan ik isolatiefolie gebruiken? 
Isolatiefolie is geschikt voor ieder project waarbij isolatie wenselijk is. En, of dit nu aan de buitenzijde of de binnenzijde is, voor iedere toepassing hebben wij een geschikte isolatiefolie. 
 • Buitenzijde: dak en gevel. 
 • Binnenzijde: dak, wand en vloer. 
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Krijg ik subsidie voor mijn project?
Om een huis energiezuinig te maken én om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie geldt een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Meerdere van onze isolatiefolies zijn hiervoor goedgekeurd.
Hoe vraag ik subsidie aan?
Het aanvragen van een ISDE-subsidie verloopt via het RVO. Op deze website staat stap voor stap hoe je de aanvraag start, doorloopt en afrond.
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Welke tape kan ik het beste gebruiken?
Dat is afhankelijk van het type folie dat je gaat gebruiken bij je klus. Op onze website staat bij iedere isolatiefolie een advies voor de beste tape.  
Hoe kan ik de producten het beste verwerken?
Per isolatiefolie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden, daarom is er voor iedere folie een verwerkingsinstructie gemaakt met uitleg, stap voor stap. Als je na het lezen van deze werkwijzers nog vragen hebt, dan staan wij je graag te woord. 
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Wat is de levertijd?
Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Wij leveren op elk gewenst adres.  
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Bij Pijlers werken wij met geselecteerde verkooppunten. Door eenvoudig de postcode of plaats in te voeren zie je direct welk voorkooppunt het dichtst bij je in de buurt is.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.