Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Voor ieder project een geschikte isolatiefolie

Isolatie is belangrijk in elk bouwproject; of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of renovatie. Als zzp’er of aannemer weet je hoe belangrijk het is om de juiste bouwmaterialen te gebruiken. Isolatiefolie is een perfecte oplossing voor jouw klus!

zzp'er aan het werk met dun isolatiemateriaal van Pijlers

Als professional weet je dat de juiste materiaalkeuze het verschil maakt. Wij hebben een breed aanbod isolatiefolies die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, dit wordt erkend met de certificeringen. De isolatieoplossingen van Pijlers beschikken over goede isolatiewaarden en zijn snel en eenvoudig te installeren. Dit bespaart je veel tijd en geld op projecten. Onze hoogwaardige isolatiefolie is verkrijgbaar bij verschillende bouwhandels en is speciaal ontworpen om aan jouw professionele eisen te voldoen.

Waarom kiezen voor isolatiefolie?

De tijd van dikke pakken isolatie is voorbij. Steeds vaker zoeken professionals naar producten die goed isoleren, zonder dat ze teveel ruimte in beslag nemen. Met onze ATI isolatiefolie heb je een dun maar effectief product in handen dat voldoet aan deze vraag. Doordat er verschillende varianten beschikbaar zijn hebben wij voor ieder isolatieproject een geschikte isolatiefolie.

Verschillende varianten

De basis van al onze varianten isolatiefolie zit hem in de samenstelling ervan. Deze is opgebouwd uit meerdere lagen met aan de buitenzijde reflecterende folie. Afhankelijk van de soort is dit een damp-open of damp-dichte folie wat voor de toepassing belangrijk is. Door de verschillende varianten is er voor elk isolatievraagstuk rondom dak, gevel, wanden en vloeren wel een oplossing!

Dakisolatie

Dakisolatie is dé oplossing om warmteverlies in een woning te verminderen. Ongeveer 25 tot 30% van de warmte ontsnapt namelijk via het dak. Isoleer aan de binnen- of buitenzijde van het dak en behoud niet alleen warmte in de winter, maar ook verkoeling in de zomer met een goede dampdichte of damp-open isolatiefolie. Ook geschikt voor rieten daken.

Gevelisolatie

Bereik een hoge isolatiewaarde met ruimtebesparende isolatiefolie voor gevel en wand. Gevelisolatie is een van de makkelijkste en snelste manier om koudebruggen en valse tocht weg te werken. Daarnaast heb je minder kans op schimmelvorming wanneer de buitenmuur goed geïsoleerd is.

Vloerisolatie

Bespaar eenvoudig tot 30% op de energiekosten en ervaar direct een hoger wooncomfort door de kruipruimte te isoleren. Vloerisolatie met behulp van isolatiefolie is een effectieve manier om warmteverlies in een woning te verminderen.

Eigenschappen van ATI isolatiefolies

Door de flexibele eigenschappen zijn ATI isolatiefolies heel makkelijk in gebruik. Ze passen zich makkelijk aan allerlei vormen aan waardoor ze heel eenvoudig te verwerken zijn. Bijpassende ATI-tape is apart verkrijgbaar. Daarnaast zijn deze makkelijk op maat te maken zonder speciale gereedschappen – een tapijtsnijder is voldoende om de banen van de rol isolatiefolie los te snijden.

Verder zijn onze ATI isolatiefolies:

 • Waterafstotend
 • Volledig antiallergisch
 • Trekt geen ongedierte aan

Alle varianten in het kort:

ATI 150+
Slechts 10 mm en toch een hoog rendement dankzij een zuivere aluminium laag aan beide zijden.

ATI Pro Bardage
Een multi-reflecterende isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde die in aanmerking komt voor ISDE-energiesubsidie.

Pro Basic dampdicht
Deze isolatiefolie is uiterst geschikt voor isolatie vanuit de binnenkant. De folie voorkomt vochtproblemen en is door zijn geringe dikte goed toe te passen bij moeilijk bereikbare plekken.

ATI Pro
Een dampopen folie, ideaal voor het isoleren van daken en het (na)isoleren van gebouwen. Deze folie kan rechtstreeks op het dakbeschot geplaatst worden, waardoor het dak minimaal omhoog gaat.

ATI Pro Excellence (nieuw)
Dit is onze nieuwe damp-open isolatiefolie (voor toepassing aan de buitenzijde) die ook in aanmerking komt voor ISDE-subsidie.

Advies op maat

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Ons ervaren team staat klaar om jou advies te geven.

Kies de juiste ATI isolatiefolie voor uw project

Dakisolatie
Hier onderscheiden we de buitenzijde en de binnenzijde van het dak. Voor plaatsing aan de buitenzijde is ATI Pro zeer geschikt, vooral op plaatsen waar weinig ruimte beschikbaar is. Met slechts 40 mm dikte gaat het dak maar minimaal omhoog waardoor eventuele dakkapellen, het lood, de goot enz. behouden worden. Dit scheelt een hoop in de kosten en tast het uiterlijk van het pand niet aan. Op plaatsen waar meer ruimte beschikbaar is of kan worden gemaakt is ATI Pro Bardage aan te bevelen. Dankzij de hoge isolatiewaarde komt deze voor op de lijst van het RVO en is er dus subsidie beschikbaar vanuit de overheid (ISDE-subsidie).

Voor de binnenzijde van het dak zijn er maar liefst 3 opties beschikbaar: ATI Pro Bardage, ATI Multi 19 en ATI 150+. Voor meer informatie over dakisolatie en de mogelijkheden zie de pagina over dakisolatie.

Muurisolatie
Ook voor buitengevels of binnenwanden zijn meerdere opties isolatiefolie beschikbaar. Voor buitengevels raden wij ATI Pro of ATI Pro Bardage aan.

Voor binnenwanden is ATI Pro Bardage, ATI Multi 19 en ATI 150+ heel geschikt. Dit zijn alle drie dampdichte isolatiefolies. Welke het best is toe te passen is mede afhankelijk van de beschikbare ruimte. Voor meer informatie over muurisolatie en de mogelijkheden zie de pagina over muurisolatie.

Vloerisolatie
Tot slot de vloer. Voor het isoleren van de vloer kan het beste altijd een dampdichte folie worden gebruikt. ATI Pro Bardage, ATI Multi 19 en ATI 150+ zijn alle drie geschikt om zowel onder de vloerafwerking of in de kruipruimte te worden toegepast. Voor meer informatie over vloerisolatie en de mogelijkheden zie de pagina over vloerisolatie.

Advies op maat

Naast de verkoop van isolatiefolie biedt Pijlers ook advies op maat. Wilt u weten welke variant u het beste kunt gebruiken voor uw project? Neem dan contact met ons op! Wij zijn uw partner op het gebied van isolatiefolie.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie
Algemeen
Technisch
Productpagina
Veel­gestelde vragen
Bestellen
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Voor welke toepassingen kan ik isolatiefolie gebruiken? 
Isolatiefolie is geschikt voor ieder project waarbij isolatie wenselijk is. En, of dit nu aan de buitenzijde of de binnenzijde is, voor iedere toepassing hebben wij een geschikte isolatiefolie. 
 • Buitenzijde: dak en gevel. 
 • Binnenzijde: dak, wand en vloer. 
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Krijg ik subsidie voor mijn project?
Om een huis energiezuinig te maken én om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie geldt een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Meerdere van onze isolatiefolies zijn hiervoor goedgekeurd.
Hoe vraag ik subsidie aan?
Het aanvragen van een ISDE-subsidie verloopt via het RVO. Op deze website staat stap voor stap hoe je de aanvraag start, doorloopt en afrond.
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Welke tape kan ik het beste gebruiken?
Dat is afhankelijk van het type folie dat je gaat gebruiken bij je klus. Op onze website staat bij iedere isolatiefolie een advies voor de beste tape.  
Hoe kan ik de producten het beste verwerken?
Per isolatiefolie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden, daarom is er voor iedere folie een verwerkingsinstructie gemaakt met uitleg, stap voor stap. Als je na het lezen van deze werkwijzers nog vragen hebt, dan staan wij je graag te woord. 
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Wat is de levertijd?
Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Wij leveren op elk gewenst adres.  
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.