Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Zolder isoleren – dit zijn de mogelijkheden

Staat je voor een klus waarbij je een zolder gaat isoleren? Bij Pijlers bieden we praktische oplossingen die afgestemd zijn op jouw professionele behoeften als ZZP’er of aannemer.

zolder isoleren

Onze isolatiefolies zijn speciaal ontworpen om jou snel en efficiënt te helpen bij elke klus, zonder in te leveren op de kwaliteit. De isolatiefolies bieden uitstekende isolatiewaarden en zijn eenvoudig in gebruik. Bij Pijlers leveren we niet zomaar materiaal; we bieden slimme oplossingen die jouw werk makkelijker maken!

Bij het isoleren van een zolder zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je de opdrachtgever adviseren om de zoldervloer te laten isoleren, de binnenzijde van het dak of de buitenzijde van het dak. Hieronder geven we per type isolatie advies, benoemen we de voordelen en selecteren we de geschikte producten voor jouw (renovatie)klus.

Isoleren van de zoldervloer

De zoldervloer isoleren is een slimme zet als de zolder alleen als opslag dient. Het is een directe manier om warmteverlies tegen te gaan en energiekosten voor je klanten te drukken. Ideaal voor budgetbewuste projecten waarbij efficiëntie voorop staat.

De voordelen van een zoldervloer isoleren:

  • Bespaart jouw opdrachtgever flink op stookkosten
  • Ideaal als de zolder alleen voor opslag wordt gebruikt

Let op: als de zolder wordt gebruikt als leefruimte, zoals een slaapkamer, is alleen vloerisolatie geen goede oplossing. De warmte stijgt niet door naar de zolder, waardoor de ruimte koeler wordt. Je kunt er wel voor kiezen om ook de binnen of buitenzijde van het dak ook te isoleren, dan blijft de ruimte warm in de winter en koel in de zomer.

Een houten zoldervloer isoleer je door de isolatiefolie aan te brengen aan de onderzijde van de vloer. Vervolgens kan de vloer naar keuze worden afgewerkt met hout of gips. Per product hebben we een uitgebreide handleiding zodat je precies weet hoe je de zolder isoleert.

Laat je adviseren door ons!

Twijfels over het beste isolatiemateriaal voor je klus? Bel ons! Wij staan klaar met professioneel advies en ondersteuning.

Zolder isoleren van binnenuit

De tweede mogelijkheid is om de zolder van binnenuit te isoleren, dit is een populaire keuze. Het zorgt voor een solide temperatuurbuffer en houdt de zomerhitte buiten. We laten je zien welke van onze ATI isolatiefolies geschikt zijn voor deze klus en hoe ze je een comfortabele leefruimte helpen creëren.

Voordelen van een dak isoleren van binnenuit

  • Relatief goedkope oplossing
  • Jouw opdrachtgever bespaart op stookkosten
  • Je kunt weersonafhankelijk werken

Als je een zolder van binnenuit wil isoleren, is het belangrijk dat er een dikke isolatielaag wordt aangebracht. Bij een te dunne laag, zal de isolatie weinig effect hebben. Daarnaast is het belangrijk om de isolatie goed af te werken met tape, zodat de warmte niet via kieren ontsnapt.

Met de isoleren van de binnenzijde kom je altijd op een dampremmende isolatiefolie uit. Deze product eigenschap zorgt ervoor dat er geen vocht in je isolatie binnendringt. Door vocht kan er schimmelvorming of corrosie voorkomen. Onze dampdichte folies zijn optimaal beschermd tegen vocht, zodat jij de maximale isolatiewaarde behaalt.

Rond isoleren in monumentale torenvilla
Hoogwaardige isolatiefolie
Antieke woonboerderij geisoleerd met hoogwaardige isolatiefolie

Van niets naar 3,5RC

“Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.
Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Karakteristieke villa duurzamer dankzij damp-open isolatiefolie

Het was de wens van de klant om energiezuiniger te wonen. Dankzij ATI Pro Bardage folie is de villa nu goed geïsoleerd. Ze ontvingen daardoor ISDE-subsidie. Een dubbele besparing.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Authentieke woonboerderij in een nieuw jasje

Een prachtige authentieke woonboerderij die nu in een nieuwe jas zit.
Jeroen Braad, accountmanager Pijlers

Zon, zee en strand in Zeeland

Vanwege de specifieke vraag hebben we de ATI Pro Excellence versneld op de markt gebracht.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

De richting voor iedere bouwer

Wij zijn er voor iedere bouwer. Wij begrijpen de bouwwereld en weten waar een goed product aan moet voldoen. We denken graag met jouw klus mee en geven eerlijk advies. Alles zodat jouw werkzaamheden sneller én makkelijker gaan.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Bij Pijlers werken wij met geselecteerde verkooppunten. Door eenvoudig de postcode of plaats in te voeren zie je direct welk voorkooppunt het dichtst bij je in de buurt is.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.