Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Dampremmende isolatiefolie van Pijlers

De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat steeds meer mensen besluiten hun huis te laten isoleren. Daarmee is de vraag naar dunne, effectieve isolatiematerialen de afgelopen jaren toegenomen. Wij bieden dé oplossing voor jou!

 • Geen schimmelvorming in het isolatiemateriaal
 • Makkelijk te installeren
 • Hoger rendement van het isolatiemateriaal
 • Verlaagt de mogelijkheid van vochtproblemen
Dampremmende isolatiefolie

Een voorbeeld van een dunne isolatiefolie is de dampremmende folie. Deze folie is bekend onder diverse namen, een aantal voorbeelden van deze namen zijn: dampschermfolie, dampwerende folie, vochtblokkerende folie, dampdichte folie of dampdoorlatende isolatiefolie. Wij gebruiken de benaming dampdichte folie.  

Hoe werkt dampdichte isolatiefolie?

Dampremmende folie voorkomt dat er vocht in je isolatie binnendringt. De folie is een dampdichte barrière waardoor er geen vocht bij het isolatiemateriaal komt. Wanneer er vocht in de isolatie zit leidt dit tot schimmelvorming, energieverlies en corrosie.  

In elke woning komt vocht vrij, bijvoorbeeld tijdens het koken of douchen. Dit vocht moet de woning kunnen verlaten, wat meestal gebeurt door te ventileren via ramen en deuren. Maar het is onvermijdelijk dat een deel van dit vocht in contact komt met de isolatie in het dak, de vloeren of de muren. Om te voorkomen dat dit vocht de isolatiematerialen aantast, kan het gebruik van een speciale vochtwerende folie uitkomst bieden. Deze folie zorgt ervoor dat het vocht niet doordringt in de isolatie, waardoor de isolatiewaarde behouden blijft en vochtschade wordt voorkomen.

Naast de vochtvoorkomende werking heeft de folie nog een aantal andere voordelen, wij zetten deze voordelen van dampremmende folie even voor je op een rijtje: 

 • Geen schimmelvorming in het isolatiemateriaal 
 • Makkelijk te installeren 
 • Hoger rendement van het isolatiemateriaal 
 • Verlaagt de mogelijkheid van vochtproblemen 

Soorten dampremmende folie

Wanneer je ervoor kiest om dampdichte folie aan te brengen heb je de keuze tussen een aantal producten. Wij hebben meerdere soorten dampdichte isolatiefolies, waaronder ATI PRO BARDAGE en ATI MULTI 19. De verschillen tussen deze twee producten zitten vooral in de eigenschappen van de producten en de toepassing van de dampdichte folies. Zo is de Pro Bardage geschikt voor de gevel, wand, de binnenzijde van een dak of hellend dak. De ATI multi 19 is meer geschikt bij gevels of wanden.

Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.

Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Toepassingsmogelijkheden van dampdichte folie

De folie is toe te passen in verschillende onderdelen van een woning of pand. De dampdichte folie kan aangebracht worden in vloerconstructies, gevels en bij daken. Deze folie wordt altijd geplaats aan de warme zijde, dit is meestal de binnenkant. Dampdichte folie heeft de werking dat het reflecteert, dit zorgt ervoor dat de folie een isolerend effect heeft. Hierdoor wordt het rendement van het isolatiemateriaal verhoogt wanneer er folie wordt aangebracht.  

Laat je adviseren door ons!

Ben je benieuwd welke dampdichte isolatiefolie het beste geschikt is voor jouw klus? Neem contact met ons op voor advies op maat!

Het aanbrengen van dampdichte folie

Het aanbrengen van een vochtblokkerende folie is niet heel erg ingewikkeld. Het is vooral belangrijk dat de folie aan de juiste zijde van het isolatiemateriaal wordt geplaatst. Daarnaast is het van belang om de folie op de juiste manier te installeren.

De vochtdichte isolatiefolie is bijzonder sterk en heeft een hoge scheurweerstand, hierdoor gaat de dampremmende folie lang mee. Om er zeker van te zijn dat er geen vocht in je isolatiemateriaal komt moet er rekening worden gehouden met een kleine overlapping van verschillende banen. De vochtdichte isolatiefolie kan aangebracht worden met behulp van nietjes of met lijm, met tape kunnen de naden van de overlappende banen folie afgeplakt worden. Zo is het isolatiemateriaal optimaal beschermd tegen vocht.  

Innovatief en professioneel 

Wij van Pijlers zijn leveranciers van innovatieve isolatiematerialen waaronder dampremmende folie. Wij leveren onze producten voor de professionele bouwmaterialenhandel en de industrie. Wij willen de handel en fabriek ontzorgen met goed en professioneel advies naar klanten en meedenken in de toepassing van de regelgeving zoals die in Nederland geldt. Door de verschillende beschikbare varianten is er voor elk isolatievraagstuk rondom dak, gevel, wanden en vloeren een oplossing. 

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Weten in wat voor projecten onze dampdichte folie eerder is toegepast?

Rond isoleren in monumentale torenvilla
Hoogwaardige isolatiefolie
Antieke woonboerderij geisoleerd met hoogwaardige isolatiefolie

Van niets naar 3,5RC

“Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.
Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Karakteristieke villa duurzamer dankzij damp-open isolatiefolie

Het was de wens van de klant om energiezuiniger te wonen. Dankzij ATI Pro Bardage folie is de villa nu goed geïsoleerd. Ze ontvingen daardoor ISDE-subsidie. Een dubbele besparing.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Authentieke woonboerderij in een nieuw jasje

Een prachtige authentieke woonboerderij die nu in een nieuwe jas zit.
Jeroen Braad, accountmanager Pijlers

Zon, zee en strand in Zeeland

Vanwege de specifieke vraag hebben we de ATI Pro Excellence versneld op de markt gebracht.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Snel antwoord op jouw vraag:

Algemeen
Technisch
Productpagina
Veel­gestelde vragen
Bestellen
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Voor welke toepassingen kan ik isolatiefolie gebruiken? 
Isolatiefolie is geschikt voor ieder project waarbij isolatie wenselijk is. En, of dit nu aan de buitenzijde of de binnenzijde is, voor iedere toepassing hebben wij een geschikte isolatiefolie. 
 • Buitenzijde: dak en gevel. 
 • Binnenzijde: dak, wand en vloer. 
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Krijg ik subsidie voor mijn project?
Om een huis energiezuinig te maken én om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie geldt een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Meerdere van onze isolatiefolies zijn hiervoor goedgekeurd.
Hoe vraag ik subsidie aan?
Het aanvragen van een ISDE-subsidie verloopt via het RVO. Op deze website staat stap voor stap hoe je de aanvraag start, doorloopt en afrond.
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Welke tape kan ik het beste gebruiken?
Dat is afhankelijk van het type folie dat je gaat gebruiken bij je klus. Op onze website staat bij iedere isolatiefolie een advies voor de beste tape.  
Hoe kan ik de producten het beste verwerken?
Per isolatiefolie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden, daarom is er voor iedere folie een verwerkingsinstructie gemaakt met uitleg, stap voor stap. Als je na het lezen van deze werkwijzers nog vragen hebt, dan staan wij je graag te woord. 
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Wat is de levertijd?
Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Wij leveren op elk gewenst adres.  
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Bij Pijlers werken wij met geselecteerde verkooppunten. Door eenvoudig de postcode of plaats in te voeren zie je direct welk voorkooppunt het dichtst bij je in de buurt is.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.