Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Dampdoorlatende isolatiefolies van Pijlers

Met de dampdoorlatende folies van Pijlers zorg je voor een goed geïsoleerde en vochtregulerende ruimte. De folies zorgen ervoor dat vocht kan ontsnappen, waarmee je condensatie en vochtschade voorkomt.

Daarnaast bieden onze folies een goede isolatiewaarde, waardoor het ook nog eens kostenbesparend is. Wij bieden dé oplossing voor jouw project!

 • Hoger rendement van het isolatiemateriaal
 • Verlaagt de mogelijkheid van vochtproblemen
 • Optimaal warmtebehoud in de woning
 • Geen verlies van woonruimte

Met de weersinvloeden in Nederland, is het belangrijk om de juiste isolatiefolie te gebruiken, zodat er geen vocht in het gebouw of constructie binnendringt. Bij renovatieprojecten of verduurzaming van bestaande woningen is een dampdoorlatende isolatiefolie geschikt.

Waar gebruik je dampdoorlatende folie voor?

Dampdoorlatende folie gebruik je voor de buitenste schil van een gebouw. Dus de buitenzijde van een dak en de buitenzijde van de gevel. Dampdoorlatende folie, ook wel dampopen folie genoemd, wordt toegepast omdat het vocht uit de binnenzijde van de constructie naar buiten toe kan trekken. Tegelijkertijd beschermt de folie tegen weersinvloeden van buitenaf, door de waterkerende werking. Hiermee bescherm je de constructie tegen sneeuw en regen.

Naast de weersbestendige werking heeft de folie nog een aantal andere voordelen, wij zetten alle voordelen van dampdoorlatende folie even voor je op een rijtje: 

 • Hoger rendement van het isolatiemateriaal 
 • Verlaagt de mogelijkheid van vochtproblemen 
 • Optimaal warmtebehoud in de woning
 • Geen verlies van woonruimte

Soorten dampdoorlatende folies

Jij zoekt voor jouw project de geschikte folie, maar voor welke soort moet je dan kiezen? Voor alle folies geldt dat er gebruik is gemaakt van een micro perforatietechniek, waardoor alle folies dampdoorlatend zijn. Bij goede montage is er geen condensatie mogelijk. Verder zijn alle folies eenvoudig te monteren, wat jou weer tijd bespaart. Hieronder leggen we per folie kort uit wat de verschillen zijn en wat de voordelen zijn per product.

ATI Pro Basic damp-open

ATI Pro Basic is een goede budgetoptie. Bij deze folie zit er geen vlaswol in de opbouw, waardoor deze scherper geprijsd is. Deze folie is met name geschikt voor het isoleren van monumentale panden, omdat deze folies het dunst zijn, waardoor het monumentale aanzicht wordt behouden. Belangrijk om te weten: voor deze folie kun je geen ISDE subsidie ontvangen.

ATI Pro damp-open

De ATI Pro is een alternatief voor de basic variant. Deze folie heeft vlaswol, waardoor de maximale Rc waarde nét wat hoger kan zijn. Ook deze folie is door de minimale dikte geschikt voor de isolatie van monumentale panden. Ook bij deze folie is het niet mogelijk om ISDE subsidie aan te vragen.

ATI Pro Excellence damp-open

ATI Pro Excellence is een nieuwe productlijn in ons assortiment. Dit is tot nu toe ons dikste damp-open isolatiefolie. Deze folie is geschikt voor de projecten waar je het maximale uit wil halen. Binnenkort maken we meer bekend over de toepassing en specificaties van deze folie.

ATI Pro Bardage damp-open

De ATI Pro Bardage is momenteel onze meest veelzijdige isolatiefolie. Deze folie is 80mm dik en is toepasbaar voor de buitenzijde van gevels, buitenzijde van daken en geschikt als vloerisolatie. Het is een rotbestendig product en trekt geen ongedierte aan. De isolatiewaarde van het product is erg hoog, hiermee kom je in aanmerking voor de ISDE subsidie.

Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.

Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Toepassingsmogelijkheden van een dampdoorlatende folie

Zoals eerder genoemd worden de dampdoorlatende folies toegepast aan de buitenzijden van daken en gevels. De ATI isolatiefolie wordt altijd gemonteerd op de koude kant.

Bij de isolatie van daken zou je de isolatiefolie direct op het dakbeschot moeten plaatsen. Bij gevelisolatie plaats je de folie op het isolatiemateriaal. Hierbij zorg je er altijd voor dat je een luchtspouw van 20mm over laat tussen de folie en de buitenmuur. Voor elk product hebben we een uitgebreide werkwijzer, zodat je precies weet hoe je het installeert. Deze kun je op elke product pagina terugvinden, of onder downloads.

Laat je adviseren door ons!

Ben je benieuwd welke dampdoorlatende isolatiefolie het beste geschikt is voor jouw klus? Neem contact met ons op voor advies op maat!

Hulpmiddelen voor jouw klus

Om jouw klus goed af te werken, kunnen de geschikte hulpmiddelen natuurlijk niet ontbreken! ATI heeft verschillende soorten tape om de isolatiefolie ook waterkerend af te werken.

De richting voor iedere bouwer

Bij Pijlers zijn we trots op onze rol als leverancier van hoogwaardige isolatiefolies, inclusief de dampdoorlatende folies van ATI. We bedienen niet alleen de professionele bouwmarkt en industrie, maar zetten ons ook in om zowel handelaren als fabrikanten te ondersteunen met deskundig advies. Met onze uitgebreide selectie aan folievarianten bieden we een passende oplossing voor iedere isolatie-uitdaging, of het nu gaat om daken, gevels, muren of vloeren.

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Weten in wat voor projecten onze dampdichte folie eerder is toegepast?

Rond isoleren in monumentale torenvilla
Hoogwaardige isolatiefolie
Antieke woonboerderij geisoleerd met hoogwaardige isolatiefolie

Van niets naar 3,5RC

“Door het dak van deze karakteristieke villa te isoleren, is de isolatiewaarde van bijna niets naar een Rc-waarde van 3,5+ gegaan. Hierdoor zitten de bewoners er aangenaam bij en was het voor hen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen.
Teus Klaassen, accountmanager Pijlers

Karakteristieke villa duurzamer dankzij damp-open isolatiefolie

Het was de wens van de klant om energiezuiniger te wonen. Dankzij ATI Pro Bardage folie is de villa nu goed geïsoleerd. Ze ontvingen daardoor ISDE-subsidie. Een dubbele besparing.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Authentieke woonboerderij in een nieuw jasje

Een prachtige authentieke woonboerderij die nu in een nieuwe jas zit.
Jeroen Braad, accountmanager Pijlers

Zon, zee en strand in Zeeland

Vanwege de specifieke vraag hebben we de ATI Pro Excellence versneld op de markt gebracht.
Jan Kooiman, accountmanager Pijlers

Snel antwoord op jouw vraag:

Algemeen
Technisch
Productpagina
Veel­gestelde vragen
Bestellen
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Voor welke toepassingen kan ik isolatiefolie gebruiken? 
Isolatiefolie is geschikt voor ieder project waarbij isolatie wenselijk is. En, of dit nu aan de buitenzijde of de binnenzijde is, voor iedere toepassing hebben wij een geschikte isolatiefolie. 
 • Buitenzijde: dak en gevel. 
 • Binnenzijde: dak, wand en vloer. 
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Krijg ik subsidie voor mijn project?
Om een huis energiezuinig te maken én om in aanmerking te komen voor ISDE-subsidie geldt een minimale Rd-waarde van 3,5 m2K/W. Meerdere van onze isolatiefolies zijn hiervoor goedgekeurd.
Hoe vraag ik subsidie aan?
Het aanvragen van een ISDE-subsidie verloopt via het RVO. Op deze website staat stap voor stap hoe je de aanvraag start, doorloopt en afrond.
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Welke tape kan ik het beste gebruiken?
Dat is afhankelijk van het type folie dat je gaat gebruiken bij je klus. Op onze website staat bij iedere isolatiefolie een advies voor de beste tape.  
Hoe kan ik de producten het beste verwerken?
Per isolatiefolie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden, daarom is er voor iedere folie een verwerkingsinstructie gemaakt met uitleg, stap voor stap. Als je na het lezen van deze werkwijzers nog vragen hebt, dan staan wij je graag te woord. 
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Zijn ATI isolatiefolies milieuvriendelijk?
Ja, de ATI isolatiefolies bestaan voor een groot deel uit gerecyclede grondstoffen. Door de inzet van isolatiefolies, verhoogt de isolatiewaarde van een gebouw, wat energiebesparing oplevert. Wij blijven constant werken aan producten die zo duurzaam mogelijk zijn. 
Bij wie kan ik terecht voor advies over het meest geschikte product voor mijn project?
Jeroen, Jan of Teus helpen je graag! Wil je weten wie dit zijn? Bekijk dan de Over ons pagina.
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 
Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?
Isolatiefolies hebben een goede isolerende werking bij isolatieklussen met een beperkte dikte, zoals bij renovaties. Het behalen van een hoge isolatiewaarde waarbij zo min mogelijk leefruimte verloren gaat is het doel. Verder is isolatiefolie makkelijk en snel toe te passen, en volledig stofvrij.
 • Goede isolatie bij beperkte dikte.
 • Makkelijk en snel toe te passen.
 • Volledig stofvrij.
Wat is de beste isolatiefolie?
Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de folie. Er zijn altijd uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een project waarbij een zeer beperkte ruimte is van 5 cm. In dit geval is een dunnere folie de beste keuze.
Kan ik een staaltje aanvragen?

Jazeker! Voor welk product wil je een staaltje aanvragen? Ga naar de pagina van dat product en klik op de knop ‘Staaltje aanvragen’. Vul je gegevens in het formulier in, en wij sturen het aangevraagde staaltje binnen twee werkdagen naar je toe.

Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoeveel materiaal heb ik nodig?
Dat is afhankelijk van de grootte van het project. Op de pagina van een isolatiefolie kun je berekenen hoeveel m2 je nodig hebt.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Zit er garantie op de isolatiefolie van Pijlers?
Ja, op alle isolatiefolie van Pijlers zit een standaard fabrieksgarantie van 10 jaar.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat kost isolatiefolie?
We hebben per merk een prijslijst. Deze kun je op een productpagina terugvinden. Of je bekijkt onze downloads voor een overzicht van alle prijslijsten.
Hoe kan ik bestellen?
Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de professionele bouwhandels. Via deze verkooppunten kun je onze producten bestellen.
Wat is de levertijd?
Vóór 14.00 uur besteld, is de volgende werkdag geleverd. Wij leveren op elk gewenst adres.  
Kan mijn bestelling op elke locatie bezorgd worden?
Ja, dit is mogelijk. Geef bij de bestelling het juiste afleveradres door, dan zorgen wij ervoor dat je bestelling op dit adres wordt geleverd.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Bij Pijlers werken wij met geselecteerde verkooppunten. Door eenvoudig de postcode of plaats in te voeren zie je direct welk voorkooppunt het dichtst bij je in de buurt is.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.