Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Isolatiefolie voor vloeren

Ben je op zoek naar goede isolatiefolie voor vloeren, voor jouw volgende project? Of je nu een nieuwe vloer aanlegt of bestaande vloer renoveert, wij weten dat de juiste isolatiefolie het verschil kan maken.

Bij Pijlers bieden we isolatiefolies die speciaal zijn ontworpen om snel te installeren en uitstekende thermische weerstand te bieden. Daarnaast ligt onze kracht bij de uitgebreide kennis die we hebben binnen de bouwbranche; wij kunnen je altijd van het juiste advies voorzien.

Voor elk type vloer geschikte isolatiefolie

Vloerisolatie kan veel stookkosten besparen voor jouw opdrachtgever. Bij Pijlers bieden we verschillende varianten isolatiefolie aan, zodat er altijd een geschikt is voor elke vloer. Of je bij de klus nu te maken hebt met een houten, betonnen of stenen vloer; wij hebben voor alles een oplossing. Bekijk hieronder het productaanbod.

Alle varianten in het kort:

ATI Pro Basic dampdicht
Deze dampdichte folie is goed te gebruiken aan de onderzijde van een vloer. De dampdichte eigenschap voorkomt vochtproblemen. Met de minimale dikte van 45mm bespaar je ruimte en kun je lastige plekken eenvoudig bereiken.

ATI Pro Excellence dampdicht
Dit is onze nieuwe en dikste dampdichte isolatiefolie. Deze folie biedt op dit moment de hoogste isolatiewaarde als het gaat om vloerisolatie. De folie heeft een dikte van 90 mm waardoor je wel voldoende werkruimte nodig hebt om het te kunnen plaatsen.

Evergel
Evergel is een veelzijdig isolatie product. Met Evergel voorkom je koudebruggen en het is een ideaal product voor vloerisolatie. Het wordt veelal gebruikt voor de isolatie van cementdekvloeren. Het materiaal is erg flexibel en dun waardoor je eenvoudig kleinere ruimtes kunt isoleren.

ATI Pro Bardage dampdicht
Dit is ons meest veelzijdige isolatiefolie en heeft de meeste toepassingsmogelijkheden. Met name bij grote isolatieprojecten kan deze folie goed van pas komen omdat je hiermee verschillende ruimtes kunt isoleren. Houd er wel rekening dat deze folie wat dikker is, dus je hebt wel genoeg ruimte nodig om deze toe te passen.

ATI 150+
Ga je een vloer isoleren waar minimale ruimte is voor isolatie? Dan is ATI 150+ dé oplossing voor jouw project. Dit type folie wordt vaak toegepast in minder belangrijke woonruimtes, zoals de garage of zolder (indien het geen woonruimte is).

De voordelen van isolatiefolie

Het toepassen van isolatiefolie kan voor jou als aannemer of zzp’er verschillende voordelen bieden. In tegenstelling tot traditionele isolatiematerialen biedt isolatiefolie de volgende voordelen:

  • Uitstekende isolatiewaarden met minimale ruimte
  • Eenvoudig te verplaatsen materiaal
  • Snelle installatie, waardoor je sneller door kunt naar je volgende klus
  • Ideaal voor monumentale renovaties, door minimale verandering in het aanzicht

Verder beschikken onze ATI isolatiefolies standaard over de volgende voordelen:

  • Waterafstotend
  • Volledig antiallergisch
  • Trekt geen ongedierte aan

Advies op maat

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Ons ervaren team staat klaar om jou advies te geven.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Isolatiefolie is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Sterker nog, als je vloerverwarming niet combineert met isolatie, dan zal er veel warmte verloren gaan. Met vloerisolatie hou je de warmte van de vloerverwarming binnen de leefruimte. Het voordeel is dat het vloerverwarmingssysteem minder energie verbruikt om op te warmen en ook sneller warm is. Dit bespaart veel energiekosten.

Eenvoudig een kruipruimte isoleren

Heeft jouw project een kruipruimte? Dan is isolatiefolie ook een geschikte oplossing. Door de kruipruimte te isoleren, creëer je een effectieve barrière tegen vocht en kou. Met onze dunne en flexibele isolatiefolie kun je eenvoudig de isolatie aanbrengen. Dit kan zonder het gebruik van speciaal gereedschap.

Goedgekeurd en gecertificeerd
Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd
10 jaar garantie

Technisch

Zijn alle varianten isolatiefolie gecertificeerd?
Bijna alle varianten isolatiefolie zijn gecertificeerd en opgenomen in de BCRG, inclusief de berekende Rc-waarde. Van enkele varianten loopt het proces tot certificatie nog.
Wat is het verschil tussen damp-open en dampdicht?
Over het algemeen geldt het advies om aan de buitenzijde te werken met damp-open folie en om dampdichte folie in te zitten aan de binnenzijde. Damp-open isolatiefolie is in staat om woonvocht door te laten naar buiten toe, en dampdichte isolatiefolie kan dit niet.  
Wat is het verschil tussen Rc-waarde en Rd-waarde?
De Rd-waarde geeft de isolatiewaarde aan van één materiaal, zoals isolatiefolie bijvoorbeeld. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie. Vaak is dit een combinatie van de constructie, isolatiemateriaal, én de afwerkingslaag.
Welke tape kan ik het beste gebruiken?
Dat is afhankelijk van het type folie dat je gaat gebruiken bij je klus. Op onze website staat bij iedere isolatiefolie een advies voor de beste tape.  
Hoe kan ik de producten het beste verwerken?
Per isolatiefolie zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden, daarom is er voor iedere folie een verwerkingsinstructie gemaakt met uitleg, stap voor stap. Als je na het lezen van deze werkwijzers nog vragen hebt, dan staan wij je graag te woord. 
Kan ik isolatiefolie toevoegen als mijn dak al (deels) geïsoleerd is?
Ja, dat kan. Hier zijn een aantal opties voor. Aangezien dit specifieke projecten zijn is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij geven je graag advies! 

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.