Geen resultaten gevonden.
Populaire suggesties

Industrieel gebruik Evergel Isolatie

Hoe kunnen we machines compacter maken en tegelijkertijd de thermisch verliezen zo klein mogelijk houden?  Le Specials Industrial Heating heeft samen met Pijlers gezocht naar een passend antwoord op deze ontwerpvraag.

De tunnelkappen voor een nieuw ontwikkelde krimptunnel voor de verpakkingsindustrie werden geïsoleerd met 11 mm Evergel. Er werd eerst gewerkt met RVS buitenzijden, maar na intensief testen en meten bleek dat de maximale buitentemperatuur bij een oventemperatuur van 175 graden niet hoger kwam dan ca. 45 graden Celsius. Door deze lage temperatuur kon de RVS buitenkap vervangen worden door een kunststofkap. Hierdoor werd er bespaard op veiligheidsmaatregelen die moeten voorkomen dat operators zich bezeren aan de oven.

“Energietransitie binnen de industriële proces verhitting is meer dan het verwisselen van een gasbrander voor een elektrische brander in bijvoorbeeld een oven. De energietransitie zorgt voor een herijking van het productieproces.”

Bob Aertsen, Le-Specials Industrial Heating

Evergel Isolatie

Evergel is een aerogelmat geschikt voor het isoleren van leidingen, koudebruggen, binnen- en buitenmuren. Dankzij nanotechnologie heeft het isolatiemateriaal extreem goede thermische eigenschappen. De fijne celstructuur van silicadeeltjes zorgt ervoor dat bijna alle ruimte (99,8%) gevuld is met lucht, waardoor convectie en thermische straling minimaal zijn. Evergel is erg flexibel en dun waardoor je zelfs moeilijk bereikbare plekken goed kunt isoleren. Hierdoor bleek de aerogelmat perfect geschikt voor de isolatie van de tunnelkappen.

Lees de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de belangrijkste updates en ontwikkelingen.

Ja, stuur mij het gratis kennismakingspakket.

Vul hieronder je gegevens in. We verzenden het pakket binnen twee werkdagen.

Vandaag zijn wij er niet. Morgen staan we weer voor je klaar.